Salı, Şubat 06, 2007

Anime Haber!!!

NANA & Hollywood

TV serisinin animasyonunu Madhouse Studios’un üstlendiği, Ai Yazawa’nın ünlü mangası ve son dönemin başarılı yapımlarından NANA’dan uyarlanan iki live-action filmin ikincisi NANA 2’nin ABD prömiyeri Aralık 2006'da New York'ta yapılmıştı. Geceyi yayımlayan kablolu müzik kanalı MTV, NANA kadrosuyla röportaj da yapmıştı. Yönetmen Kentaro Otani’nin dediğine göre Hollywood yapımcıları seriye büyük ilgi göstermiş ve Amerika’da yeniden uyarlamak istemişler. NANA 2 live-action filmi Fransa’da ve 9 Asya ülkesinde de gösterime girecek.

Shigofumi: Stories of Last Letter Anime

MediaWorks Dengeki Bunko gazetesinin 65. sayısında yer alan habere göre illüstrasyonlarını Poko’nun yaptığı, Amamiya Ryou'nun romanı Shigofumi: Stories of Last Letter animeye uyarlanacak.İlk cildi 31 Ocak’ta Japonya’da satılmaya başlanan romanın ikinci cildi 10 Mart’ta raflardaki yerini alacak.Animenin tasarımlarını ise Kino no Tabi ve Summon Night yapımlarda çalışan tasarımcı Kouhaku Kuroboshi yapacak.

Online Byousoku 5 Centimeter Bölümü

Makoto Shinkai'nin üç farklı hikayeden oluşan yeni filmi Byousoku 5 Centimeter'da yer alan ilk hikaye, "Cherry Blossom Excerpt", yapımın resmi sitesinde online olarak yayımlanacak. Ancak, söz konusu yayın süresi yalnızca üç gün. Byousoku 5 Centimeter'ın ilk bölümünü 16-19 Şubat 2007 tarihleri arasında resmi sitesinde izleyebilirsiniz.

Hellsing Ultimate OVA Ertelendi

Hayranlarınca sabırsızlıkla beklenen Hellsing Ultimate OVA serisinin üçüncü bölümünün çıkış tarihi Geneon Entertainment tarafından ertelendi. Serinin resmi sitesinde yer alan habere göre animasyon yapımı tahmin edilen tarihin gerisinde kalmış ve tamamlanamamış. Böylece, OVA’nın 9 Şubat 2007 olarak belirlenen çıkış tarihi iptal edildi ve yeni bir tarih verilmedi. Detaylar için buraya tıklayın

Live-Action Blood & Mamoru Oshii

Gelecek live-action uyarlamalar arasında en ilgi çekici projelerden birisi olan Blood: The Last Vampire sinema filminin çekimlerine önümüzdeki ay başlanıyor. Şu ana kadar açıklanan yapımcı kadrosunda herhangi bir değişiklik olmayan filmde Saya rolünü Ji-hyun Jun (My Sassy Girl, Il Mare) canlandıracak. Ancak, yapımla ilgili en heyecan verici söylenti senaryosunu Kenji Kamiyama ve Katsuya Terada'nın yazdığı animenin yapım süpervizörlüğünü geçekleştirmiş Mamoru Oshii'nin de sinema uyarlamasının senaryosuna katkıda bulunacağı iddiası. Ancak bu söylenti henüz doğrulanmış değil.Projenin IMDb sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

TokiKake'ye bir Ödül Daha

2006'nın bol ödüllü yapımı Toki wo Kakeru Shoujo'nun yönetmeni Mamoru Hosoda, Association of Media in Digital tarafından bu sene 12'ncisi dağıtılan "Dijital İçerik Ödülleri"nde "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görüldü. Detaylar için buraya tıklayın

Kaynak: http://www.anime.gen.tr

Hiç yorum yok: