Salı, Ocak 30, 2007

Nana-İnceleme


NANA


Aynı yaşı ve aynı ismi taşıyan iki birbirinden farklı kız. NANA animesi iki farklı karakterin yaşamını ele alıyor ve bizi her bölümde daha fazla sürüklüyor. Kısa siyah saçlı, asi ve bir o kadar hırslı olan Nana Osaki ve diğer yandan prenses gibi bir hayat süren, aklı fikri erkeklerde olan, ondan ona aşık olan bir kız. Osaki Nana'nın hayatında tek bir amacı vardır o da iyi bir vokalist olmak ve ölene kadar şarkı söylemek. Komatsu Nana'nın hayali ise, iyi bir evlilik ve ev kadını olmak. Bu kadar farklı iki karakter günlerden birgün Tokyo'ya bilet alıp aynı trende karşılaşıyorlar. İlk defa o zaman karşılaşıyorlar. Komatsu Nana trene bindiğinde bulunduğu bölümde tek yer Osaki Nana'nın yanıydı. Osaki Nana'nın ona yanına oturabileceğini söyleyince hikaye başlamış oluyor.


Osaki Nana küçükken annesi tarafından terkedilmiş, anneannesi tarafından büyütülmüştü. Anneannesi kırmızı ve pembe renklere karşı biriydi. Onunda annesi gibi olmasını istemiyordu. Bu yüzden kızların sevdiği bu renkleri giyerek erkeklerin ilgisini çekmesini istemiyordu. Daha Nana 15 yaşındayken anneannesi öldü. O zaman çıkıp kendisine kırmızı bir elbise aldı. Busırada lisede tek arkadaşı Nobu onu bulunduğu grubun gitaristi ile tanıştırmaya götürdü. Nana Ren'i gitar çalarken gördüğü andan itibaren ona aşık olmuştu. Daha sonra Nana'da gruba dahil olarak bulunduğu kasabada konser vererek ünlenmişti. 1999 yılında Ren'in gruptan ayrılıp Tokyo'ya gitmesiyle Nana'nın tüm hayalleri yıkılmıştır.


Diğer yandan Komatsu Nana normal bir aile içinde yetişmiş, bulunduğu kasabanın lisesinde öğrenimini görmüş daha sonrada Tokyo'ya erkek arkadaşının yanına gitmek için çalışıp para biriktirmiştir. Bundan iki yıl sonra erkek arkadaşı Shoji baharın geldiğini söyleyerek onu Tokyo'ya çağırmıştır.


İşte bundan sonra Tokyo'ya giden aynı trende iki Nana karşılaşmış ve yol boyunca birlikte olmuşlardır. Komatsu Nana çok konuşkan olup, durmadan erkek arkadaşını anlatırken, Osaki Nana daha çok içine kapanık elinde sigarası, kulağında walkmani ile oturuyordur.


Bundan sonra Komatsu ve Osaki Nana Tokyo'da aynı evi kiralarken karşılaşır ve birlikte yeni bir hayata başlarlar...


NANA animesinin 77 bölüm olacağı tahmin ediliyor. Kaçıncı bölümde biteceği hala belli değildir.





Benim Yorumlarım:
Her ne kadar aşk konulu animelerden hiç hoşlanmamış olsamda, NANA sadece aşk üzerine değil, animenin müzikleri, karakterlerin hayata bakış açıları, olan olaylar ve komikliklerle birleşmiş harika bir hikaye. Sadece Japonya'da değil, Amerika ve Avrupa'da gösterildiği her ülkede erkek-kız herkesin ilgisini çekmiş bir animedir. Hele Amerika'da şuana kadar gösterilmiş tüm animelerden daha çok tutulmuştur. Fakat en son harika mangalardan sonra animeye aktarılmış diğer bir isim Death Note'un NANA'nın ilk sırasını ele geçirene kadar... Bunun olması fanları şok etti. Bende Death Note'u izlemiş biriyim. Fakat başlarda ilgimi çekmesine rağmen baya sonraları sıktı. Belkide mangaları çok ilgi çektiğindendir. Yada kurgusu daha çok beğenildi. Bilemem....




Anime'de Yer Alan PARÇALAR:
Açılışlar:

1. "Rose" - ANNA Tsuchiya (NANA - BLACK STONES)
2. "Wish" - OLIVIA (REIRA - TRAPNEST)
3. "LUCY" - ANNA Tsuchiya (NANA - BLACK STONES)


Bitişler:
1. "a little pain" - OLIVIA (REIRA - TRAPNEST)
2. "Starless Night" - OLIVIA (REIRA - TRAPNEST)
3. "Kuroi Namida" - ANNA Tsuchiya (NANA - BLACK STONES)




Baş Karakterler ve Seslendirenler:
Osaki Nana :: Paku Romi
Komatsu Nana :: Kaori
Honjou Ren :: Kiuchi Hidenobu
Endo Shoji :: Takahashi Hiroki
Ichinose Takumi :: Morikawa Toshiyuki
Terashima Nobou (Nobu) :: Seki Tomokazu
Okazaki Shinichi (Shin) :: Ishida Akira
Takagi Yasushi :: Kawahara Yoshihisa
Serizawa Reira :: Hirano Aya
Saotome Junko :: Honda Takako
Takakura Kyosuke :: Suwabe Junichi
Uehara Misato :: Kanai Mika
Shiroboshi Ginpei :: Tachiki Fumikiho




Animedeki Bazı Gerçekler:
Nana'nın anlamı 7 ve yalnız demekken bildiğiniz gibi animede Komatsu ve Osaki Nana 707 numaralı odada kalıyorlardı. Ayrıca Komatsu Nana ne kadar erkek peşinde de olsa genelde hep yalnız hissetmiş ve Osaki Nana'yı aramıştır hep. Osaki Nana'da Ren'den önce hep yalnızdı. Ren'le olmasına rağmen yalnızlığından dolayı onunla birlikte olduğnuda belirtmiştir bir bölümde.


Black Stone sigarası hala Japonya'da satılmakta. 300 yene sende alabilirsin.


Jackson Burger Japonya'da gerçekten yer alıyor.


Hachi // Hachiko Japonya'da en çok kullanılan köpek ismi.


Viviene Westwood tarzı ve mağazası Japonya'da bulunuyor.
İNCELEME: Gizem
Edit: Beni kırmayarak değerli incelemesini bizimle paylaşan Gizem arkadaşıma çok ama çok teşekkürler...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

aykut siten inanılmaz büyümüş kısa sürede, ellerine sağlık :)

emrah aka hearme

Adsız dedi ki...

çok saol emrah bunları senden duymak=))ver gazııı sonra kendin hiçbirşey yapma bloguna=))sen çok yoğunsun sanırım bu aralar ;)beğenmene ve takip etmene çok sevindim gerçekten,teşekkürler..

"Aykut"

Adsız dedi ki...

:) blog'a eklemek istediğim o kadar çok şey var ki aslında, ama işlerde inanılmaz yoğun ve giderek daha yoğun oluyor... neyse ama bundan sonra en azından haftasonları 1 şeyler ekleyeceğim siteye :) görüşürüz, kolay gelsin :)

emrah aka hearme