Cumartesi, Aralık 09, 2006


Şuan test aşamasında olan manga.gen.tr sitesinin Elfen Lied İçin hazırlamış olduğu çok güzel bir site var.Bu site'de Elfen Lied'in bölümleri ve altyazıları başta olmak üzere bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.Siteye Buradan ulaşabilirsiniz..

İndex:
Tanıtım
Karakterler
Bilinmesi Gerekenler
Tam Bölümler
Duvar Kağıtları
Müzikler
Simgeler
Albüm
Şarkı Sözleri
Manga
Avatar Galerisi
İmza Galerisi
Oyunlar

4 yorum:

nazo82 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
nazo82 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
nazo82 dedi ki...

Hıh,animemteremin sitesinde daha güzel bilgiler olacak :=)

Şimdilik şunları aynen koyayım :=) Yakında geniş çaplı bilgiler de olur,ya da bunlar da eklenir :=)

Anime severler zaten illa ki sevecektir ama anime sevmeyenler için de çok güzel bir başlangıç olabilir diyorum.Zaten son çıkan özel bölümüyle de beraber sadece yarımşar saatlik 14 bölümden oluşuyor.Öyle dendiği gibi çok fazla veya rahatsız edici bir açıklık veya şiddet yok,yani en azından beni o denli rahatsız etmedi.Çünkü o kadar duygusal bir hikayesi var ki anlatamam,küçük Emrah filmleri halt etmiş diyorum. :( Hele son bölümde ağla ağla öldüm bittim.

Avatar ve Elfen Lied 2 merak ettiğim animeydi ve umduğumu da buldum ben,çok çok beğendim,bu kadar kötü yönde eleştirecek neyini bulmuş insanlar anlamadım!Sanki yani içinde duygusallık biraz ağır olunca hemen tü kaka denmesi gerekir,insanoğlu ne biçim oldu ya. :x Kısaca konusunu anlatırsam;diclonius diye bir ırk var ve bu ırk baayanlardan oluşuyor.Özelliklerine gelince insanlar tarafından görünmeyen kolları var,bunlara vektör deniyor,sırtlarından çıkıyor bu ekstra kolları.Bu kollar normalde 2 metreye kadar uzanıp herkesi doğrayıp biçme özelliğine sahip.Normalde diclonius'larda 2 metre'den sonrası işlerine yaramazken tabi dizimizde bu bakımdan sürprizler mevcut.Bunlara kısacası ''Natural Born Killers'' diyebiliriz.Doğuştan katil gibiler,yani insanlığa büyük şiddet saçabiliyorlar.Vektörleriyle dokundukları insanlara da bu virüsten bulaştırıyorlar ve bulaştırdıkları insanların çocukları da diclonius olarak doğuyor.Aynı zamanda bu ırkla alakalı çok acımasız deneyler de yapılıyor tabi.

Lucy(nam-ı diğer Nyuu);Lucy de bir diclonius ve dizi onun merkezden kaçmasıyla başlıyor tabi,onlarca güvenliği kesip biçiyor vs.Ondan sonra da Kouta'ların yanına geliyor bir şekilde ve böylelikle serüven başlamış oluyor.Çünkü diğer bilim adamları Lucy'i yok etmek zorundalar ve onun peşinden gelecekler tabi...

Lucy kişilik bölünmesi yaşıyor.Bir yanındanki Nyuu;aşırı şeker,aşırı ısırmalık ve 1-2 kelime bile konuşamayan ürkek bir yaprak gibi.Ama diğer yanındaki Lucy ise son derece vahşi ve acımasız bir katil.Ama ama ama...Ama'lar çok fazla,o yüzden daha fazla bilgi vermeyip izleyin diyorum ben.

Kouta;Kuzeni Yuka'nın yanına gelir gelmez Lucy'yi sahil'de çırılçıplak ve yaralı bir halde görünce yardım ediyor ve evine getiriyor.Son derece sıcakkanlı ve tatlı bir delikanlı.Ama küçükken yaşadığı 'dehşet'ten dolayı eskiye dair pek bir şey hatırlamıyor.Bunlar nelerdir söyleyemem.:=)

Nyuu'yu çok seviyor ve sürekli ona yardım etmeye çalışıyor.Gariptir ama Nyuu da Kouta'yı aşırı seviyor.Bu arada kuzeni Yuka yanık bu Kouta'ya. :=)))

Yuka;Dediğim gibi Kouta'nın kuzeni ve ona aşık.Çok küçükken en son görüşmüşler fakat sevmeye devam etmiş Kouta'yı Yuka.Aslında ne yalan söyliyim dizideki en gereksiz karakter bu geldi bana.Kuzenin kuzene aşkı zaten iğrenç başta,kendi kuzenlerimi düşününce cidden midem kalktı.İkincisi yani fazla bir şeyi de yok dizi'de,nasıl diyim,etkisiz eleman gibi.Neyse işte o da Kouta'yla beraber yaşamaya başlıyor Nyuu gelince.

Mayu;Anam yazık buna yazık. Crying or Very sad Bu da içimi parçaladı benim epey,çok kötü bir öyküsü var ama anlatmıyım. Sad Evsiz bir kızken o da Kouta'nın kollarına düşüyor ve iyilik meleği Kouta'mız onu da en sonunda evine alıyor.Daha sonra gelişmeler farklı yönde ama anlatmıyım yine spoiler olur diye.

Nana;Bu kızı eminim ki sadece bizi ağlatmak zırtlatmak için koymuşlar,acıların kızı tek kelimeyle.Bir de başına ne gelirse gelsin halen iyilikten yana.Açıkçası ne yalan söyliyim biraz yapımcılar abartmışlar,o yüzden kendime dikkat ettim ve son bölümde ona eskisi kadar üzülemediğimi gördüm.Yani ben bile üzülemiyorsam cılkını çıkartmışlar demektir.Neyse kendisi de Lucy gibi bir diclonius ama diğerleri gibi vahşi değil,küçüklüğünden beri hep acımasız deneylerde kullanılmış.Tek sevdiği Papa'sı.Pis babası.:=(((( Babası değil daha doğrusu,sadece o acımasız deneylerin verdiği şiddetle delirmesin diye Chef ona babası rolünü üstlenip arada sevgi gösteriyor,ama Chef'i nasıl seviyor nasıl nasıl. Sad Sad Sad O da Lucy'i öldürülmesi için görevlendiriliyor ve ''olaylar gelişiyor'' diyelim.

Şurada çok komik şeyler yapmışlar Nana'yla ilgili;Nana's Everyday Life diye. :=))))))))))

http://elfenlied.animespy.org/strips.html

Yani cidden dramanın da afedersiniz ama mokunu çıkardıklarını demek ki başkaları da görmüş ki dalgaya almışlar.:=))))

uykutu dedi ki...

wauwwwwwwwwww elfen_mania ;) çok çok teşekkür ederiz efenim bilgilendirmenizden dolayı ;)kendileri aynen anasayfamıza geçecektir ;)