Cuma, Ekim 13, 2006

Anime'nin Çizgi Film'den Farkı Nedir???

Anime'ler çizgi filmlerin aksine sadece çocuklara hitap etmez,yetişkenlere yönelik konu ve çizimlere sahip anime'ler yapılmaktadır..Anime'lerde sıklıkla karakterler'de iri göz kullanılması sanılanın aksine japonlar'ın kısık gözlü olması ve bunun verdiği psikolojiyle iri gözler çizilmesi değil,gözlerin insanların duygularını en iyi ifade eden organları olması ve bu şekilde karakterlerin mutluluk,üzüntü, heycan gibi duygularının izleyicilere çok iyi bir şekilde aktarılabilmesidir..

4 yorum:

6 6 dedi ki...

Evet animelerden bildiğmiz "çocuk" çizgifilmlerinden farklıdır ama "anime" ve çizgifilm diye iki kategori var. "Çizgifilm" denilen başlığın altındaki dallardan biri "anime". Neticede anime de belli bir konusu, çizimi olan , bazıları büyüklere hitap edebilen , bazıları küçükleri hitap eden bir çizgifilm türü.

Bu arada o iri gözler konusunda duyguları yansıtması sebebi de doğru olabilir ama ben kesinlikle "çekik göz kompleksi" teorisini çok mantıklı buluyorum. Aynı şey "canlı renklere boyanmış saçlar" , "uzun bacaklar" "inceceik beller" ve "büyük göğüsler" için de geçerli. İdealleştirilmiş bir form var. Ve bence bunun sebbeplerinden biri de ona "sahip olamamak" olabilir. Ama bu kötü bir şey değil zaten.

Adsız dedi ki...

harika!!!! gercekten hos bir yere deginmissin.seni kutluyorum

Adsız dedi ki...

harika!!!! gercekten hos bir yere deginmissin.seni kutluyorum

Adsız dedi ki...

Mangalar ikinci yukselis evresine gecmeden once dunya capinda yapilan ve ince elenip siki dokunan arastirmalar sonucunda insan gozune/ruhuna en uygun yapidaki karakterler olusturulmus (diye biliyorum)
hos gelen kisimlarini gonbe aciklamis zaten